Zaharova: Rusija se ne meša u izborne procese u SAD

© MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija se nije mešala i ne namerava da se meša u izborne procese u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama, izjavila je portparolka Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova, komentarišući sankcije Vašingtona protiv trojice Rusa.
„Želela bih još jednom da podsetim naše američke kolege. Ruska Federacija se nije mešala, ne meša se i ne namerava da na bilo koji način utiče na izborne procese u Sjedinjenim Američkim Državama i drugim zemljama“, naglasila je Zaharova.

„Više puta smo predlagali Amerikancima da razmatramo i rešavamo sva relevantna pitanja na miran, depolitizovan način u okviru učtivog dijaloga. Ali odgovora nema“, precizirala je portparolka.

Ona je dodala da američke sankcije protiv trojice Rusa imaju za cilj dalje pogoršanje bilateralnih odnosa.

„Trenutnim potezima Vašington pokazuje nameru da sledi politiku daljeg zaoštravanja bilateralnih odnosa. To je za žaljenje. Međutim, ovo je verovatno svestan izbor onih koji oblikuju američku politiku prema Rusiji“, rekla je diplomata.

Zaharova je primetila da „takvi potezi neće Vašingtonu doneti željeni rezultat“.  

„Međutim, i bez toga prividna perspektiva barem relativne stabilizacije naših bilateralnih odnosa sve se više udaljava“, naglasila je Zaharova na brifingu.

Američko Ministarstvo finansija je u četvrtak uvelo sankcije trojici državljana Rusije i jednom ukrajinskom državljaninu zbog navodnog „mešanja“ u američke izbore.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala