Vojska Srbije obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti

Pratite nas
Sprovodeći odluku Vlade Srbije, Vojska Srbije je obustavila oko 200 međunarodnih vojnih aktivnosti koje je trebalo da se održe u narednih šest meseci, saopštilo je Ministarstvo odbrane.

Ministar odbrane Aleksandar Vulin rekao je da su vojne vežbe najviši oblik vojne saradnje i da je u narednih šest meseci bilo predviđeno da sa predstavnicima drugih armija sveta Vojska Srbije vežba osam puta.

Provera pripremljenosti 5. bataljona vojne policije za vežbu „Vek pobednika 1918-2018“ - Sputnik Srbija
Srbija zamrzla učešće u svim vojnim vežbama sa stranim vojskama

„Od tih osam puta, četiri puta je trebalo da vežbamo sa vojskama istoka, a četiri puta sa vojskama zapada“, istakao je Vulin, koji je danas prisustvovao generalnoj probi sutrašnje promocije najmlađih oficira Vojske Srbije.

Sprovodeći odluku Vlade Srbije, naglasio je ministar odbrane, i dosledno sprovodeći vojnu neutralnost zemlje, Vojska Srbije je obustavila rad na oko dve stotine različitih vojnih aktivnosti.

„Ostaje da se donese konačna odluka kada je u pitanju odnos prema učešću u mirovnim misijama, a Ministarstvo odbrane će sprovesti odluku Vlade Srbije“, rekao je Vulin, navodi se u saopštenju Ministarstva odbrane.

On je naglasio da kao ministar odbrane smatra da ako se napušta, odnosno obustavlja rad na međunarodnim vojnim aktivnostima, treba to da se uradi i kada su u pitanju mirovne misije, bez obzira da li su u pitanju mirovne misije kojima komanduju UN ili Evropska unija.

„Na nama je da donesemo odluku, a Vojska Srbije će svaku odluku sprovesti“, zaključio je ministar Vulin.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala