Peskov o pokretanju krivičnog postupka u slučaju Navaljnog: Pravni nonsens

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaNemački lekari u ponedeljak o stanju Navaljnog, u toku ispitivanja
Nemački lekari u ponedeljak o stanju Navaljnog, u toku ispitivanja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Rusija ne može pokrenuti krivični postupak u slučaju Alekseja Navaljnog na osnovu zaključaka nemačkih vojnih lekara, isto kao što to ne bi učinili u Nemačkoj u sličnoj situaciji, izjavio je portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov.

Peskov je objasnio da se sa pravnog gledišta aktuelne provere i istražne radnje u vezi sa Navaljnim ne mogu nazvati krivičnim postupkom samo na osnovu analiza nemačke laboratorije, „tim pre što je reč o laboratoriji nemačke vojske“.

„To je prosto pravno nemoguće. Isto kao što je u Nemačkoj, verovatno, nemoguće pokrenuti krivični postupak na osnovu analiza iz naše vojne bolnice. To je nemoguće, to je pravni nonsens. Što se tiče provere, ona je u toku, naši istražni organi rade, imaju pitanja, pojavljuju se nova pitanja. Nadamo se da ćemo dobiti informacije od naših nemačkih kolega. Te informacije će omogućiti da se napreduje“, rekao je Peskov.

Ranije je stalni predstavnik Rusije pri UN Vasilij Nebenzja izjavio da Rusija nema osnova za pokretanje istrage u slučaju Navaljnog, jer ruski stručnjaci nisu pronašli nikakve tragove otrova kod blogera, a Moskva nije dobila od Berlina nikakve dokaze na osnovu kojih bi zaključili da je reč o krivičnom delu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala