Otputovala u Nemačku: Jedna od osoba iz pratnje Navaljnog izbegla davanje iskaza ruskoj policiji

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaAleksej Navaljni
Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedna od osoba koje su pratile Alekseja Navaljnog na putovanju kroz Sibir izbegla je davanje iskaza policiji i 22. avgusta je odletela za Nemačku, navodi se na sajtu Uprave za transport MUP-a Rusije Sibirskog federalnog okruga.
„Do danas je ispitano pet od šest državljana koji su pratili Navaljnog tokom njegovog putovanja. Marina Pevčih, jedna od osoba koje su se nalazile sa Navaljnim, sa stalnim prebivalištem u Velikoj Britaniji, 20. avgusta je izbegla davanje iskaza. Prema informacijama, 22. avgusta je otputovala u Nemačku, zbog čega je nemoguće da se od nje dobije iskaz. Trenutno se utvrđuje gde se ona nalazi“, navodi se u saopštenju.

Na sajtu se takođe navodi da, nakon saopštenja da je Aleksej Navaljni izašao iz kome, Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije priprema dodatni zahtev Nemačkoj o pružanju pravne pomoći.

„Istražna jedinica priprema dodatni zahtev o pružanju pravne pomoći nadležnim organima Nemačke. Zahtevaće se mogućnost prisustva istražitelja organa unutrašnjih poslova Rusije koji proveravaju ovaj slučaj i ruskog eksperta (specijaliste) prilikom istrage u vezi sa Navaljnim koju će sprovoditi nemačke kolege, lekari i eksperti, kao i prilikom dobijanja objašnjenja s mogućnošću postavljanja dodatnih pitanja“, navodi se u saopštenju.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, objavila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Ove navode ruska strana negira i traži da joj se dostave konkretni podaci iz bolnice gde se leči Navaljni.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala