Navaljni obustavlja Severni tok?

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPutokaz sa logom kompanije "Nord strim 2" koja rukovodi izgradnjom gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Putokaz sa logom kompanije Nord strim 2 koja rukovodi izgradnjom gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nemačke vlasti ne isključuju mogućnost obustavljanja izgradnje gasovoda „Severni tok 2“ zbog incidenta sa Aleksejom Navaljnim, izjavio je ministar spoljnih poslova Nemačke Hajko Mas, prenosi televizija ZDF.
„Iznećemo na dnevni rad sve opcije i donećemo odluku kad bude odgovarajuće vreme. Rusija, uzevši učešće u istrazi, može doprineti da se takva odluka (o obustavljanju 'Severnog toka 2') ne donese“, rekao je Mas.

Pozivi da se obustavi projekt sve su jači otkako je nemačka vlada, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar i bloger Aleksej Navaljni otrovan otrovnom supstancom iz grupe „novičok“.

Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da bi pitanja „Severni tok 2“ i slučaj Navaljnog trebalo razmatrati odvojeno. Međutim, „Blumberg“ je kasnije javio da je Merkelova spremna da uključi „Severni tok 2“ u potencijalni odgovor na navodno trovanje Navaljnog. Deo nemačkih političara je apelovao da se obustavi ili prekine izgradnja „Severnog toka 2“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala