Generalno tužilaštvo Berlina primilo zahtev Rusije o pravnoj pomoći u slučaju Navaljnog

© AP Photo / Kay NietfeldZastava Rusije na zgradi ruske ambasade u Berlinu ispred klinike "Šarite"
Zastava Rusije na zgradi ruske ambasade u Berlinu ispred klinike Šarite - Sputnik Srbija
Pratite nas
Generalno tužilaštvo Berlina primilo je zahtev Rusije o pružanju pravne pomoći i zahtev za dobijanje informacija o zdravstvenom stanju Alekseja Navaljnog, uz njegovu saglasnost, navodi se u saopštenju tužilaštva na Tviteru.
„Generalno tužilaštvo primilo je zahtev od pravnog odeljenja senata Berlina o pružanju pravne pomoći u skladu sa ruskim zahtevom o pravnoj pomoći i informacijama o zdravstvenom stanju Alekseja Navaljnog, uz njegov pristanak“, navodi se u saopštenju.

Takođe se navodi da nisu dostupne druge informacije o ovom pitanju.

Ranije je  Ministarstvo unutrašnjih poslova Rusije saopštilo da priprema dodatni zahtev Nemačkoj o pružanju pravne pomoći.

​Prošle nedelje nemačka vlada saopštila je da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe bojnih otrova „Novičok“. Moskva je uputila zahtev za dostavu detaljnijih informacija o rezultatima analiza berlinske laboratorije, ali nije dobila odgovor. 

Tužilaštvo i policija Rusije su počeli svoje istrage već prvog dana hospitalizacije Navaljnog u Omsku 20. avgusta. Rusko tužilaštvo je zatražilo od Nemačke da objavi informacije o ispitivanjima i preliminarnim dijagnozama ruskog blogera. Pošto je zahtev hitno prosleđen, Moskva je očekivala jednako brz odgovor od nemačke prestonice, ali nisu dobili nikakve informacije.

Pročitajte još:

Lavrov: Svi iz pratnje Navaljnog polako odlaze u Nemačku

UN pozvale Rusiju na istragu o incidentu sa Navaljnim

Bundestag i Državna duma traže nezavisnu dijagnozu stanja Navaljnog

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala