Američki Savet za nacionalnu bezbednost: Rusija pokušava da poseje haos u SAD

© Sputnik / Mikhail Turgiev / Uđi u bazu fotografijaBela kuća u Vašingtonu
Bela kuća u Vašingtonu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savet za nacionalnu bezbednost Bele kuće izjavio je da Rusija pokušava da „poseje razdor i stvori haos u Americi i drugim demokratskim državama.

U saopštenju Saveta na Tviteru ističe se da su „zbog pokušaja da utiču na izborni proces“ Sjedinjene Američke Države u četvrtak uvele sankcije licima povezanim sa Rusijom.

​Američko Ministarstvo finansija je u četvrtak uvelo sankcije trojici državljana Rusije i jednom ukrajinskom državljaninu zbog navodnog „mešanja“ u američke izbore.

Početkom avgusta direktor američkog Nacionalnog centra za kontraobaveštajne poslove i bezbednost Vilijam Evanina izjavio je da ruske vlasti navodno pokušavaju da „ocrnjuju“ američkog predsedničkog kandidata, demokratu Džoa Bajdena, smatrajući ga predstavnikom „antiruskog establišmenta“ i podrže Trampa. Među drugim zemljama koje navodno pokušavaju da se mešaju u američke izbore, on je naveo Kinu i Iran, uveravajući da oni pokušavaju da spreče Trampov ponovni izbor.

Rusija je više puta negirala optužbe za pokušaje da utiče na demokratske procese u različitim zemljama, a portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov nazvao ih je „apsolutno neosnovanim“. Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov je, govoreći o navodnom ruskom mešanju u izbore u različitim zemljama, rekao da ne postoje nikakve činjenice koje to potvrđuju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala