Vučić i Putin razgovarali o Kosovu, susretima u Vašingtonu i Briselu i strateškom partnerstvu

© Tanjug / Zoran MirkovićAleksandar Vučić i Vladimir Putin, Peking
Aleksandar Vučić i Vladimir Putin, Peking - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin razgovarao je telefonom sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, lideri su razgovarali o kosovskom pitanju, saopštila je pres-služba Kremlja.

U saopštenju se navodi da je razgovor održan na inicijativu srpske strane.

„Posebna pažnja posvećena je problemima rešavanja kosovskog pitanja. Aleksandar Vučić je informisao o razgovorima koji su vođeni u Vašingtonu 4. septembra i Briselu 7. septembra“, dodaje se u saopštenju.

Putin je potvrdio predsedniku Srbije nepromenljivost principijelnog stava Rusije o izradi kompromisnog rešenja o Kosovu koje je prihvatljivo za Beograd i koje mora da odobri Savet bezbednosti UN, ističe se u saopštenju Kremlja.

Tokom telefonskog razgovora, ruski predsednik izjavio je o svojoj spremnosti da se nastavi bliska saradnja po svim bilateralnim, regionalnim i međunarodnim pitanjima.

„Razgovarano je o aktuelnim temama strateškog partnerstva Rusije i Srbije. Ruska strana je visoko je ocenila lični doprinos Aleksandra Vučića razvoju rusko-srpskih odnosa. Istaknuta je spremnost za daljom bliskom saradnjom sa njim o čitavom spektru bilateralnih, regionalnih i međunarodnih pitanja“, zaključuje se u saopštenju.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala