Tvorci ruske vakcine protiv korone odgovorili kolegama iz inostranstva

© Foto : RFPI i Centr imeni Gamalei / Uđi u bazu fotografijaLaborant Naučno-istraživačkog centra "Gamaleja" ispituje vakcinu protiv virusa korona
Laborant Naučno-istraživačkog centra Gamaleja ispituje vakcinu protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nacionalni istraživački centar za epidemiologiju i mikrobiologiju „Gamalej“ poslao je međunarodnom naučnom časopisu „Lanset“ odgovore na pitanja kolega iz inostranstva u vezi sa ruskom vakcinom „Sputnik V“, saopštio je pomoćnik ministra zdravlja Rusije Aleksej Kuznjecov.
„Prema našim informacija, tvorci vakcine ‘Sputnik V’ iz instituta ‘Gamalej’ već su poslali opširne odgovore uredniku časopisa ‘Lanset’“, rekao je Kuznjecov.

Istovremeno, zamenik direktora Centra Denis Logunov je saopštio da Centar „Gamalej“ kategorički odbacuje optužbe stranih naučnika o nepouzdanosti statističkih podataka o vakcini „Sputnik V“ koji su objavljeni u časopisu „Lanset“.

On je dodao da je centar dostavio časopisu ceo klinički protokol i sve podatke dobijene tokom testiranja vakcine.

Ranije je časopis „Lanset“ predložio autorima istraživanja ruske vakcine protiv virusa korona „Sputnik V“ da odgovore na pitanja kolega koji sumnjaju u zaključke ruskih naučnika.

Ranije je „Lanset“ objavio rezultate kliničkih ispitivanja prve u svetu vakcine protiv virusa korone „Sputnjik“ i naveo da ta ruska vakcina ne samo što je efikasna u borbi protiv ove virusne infekcije, već je i bezbedna.

Vakcina „Sputnjik V“ koju proizvodi Naučno-istraživački institut „Gamaleja“ dobila je 11. avgusta potvrdu o registraciji od Ministarstva zdravlja Rusije, postavši tako prva registrovana vakcina protiv virusa korona na svetu.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala