Šta piše u „dosadnoj knjizi“ o Trampu

© AP Photo / Evan VucciDonald Tramp
Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp objavio je da nema kraja lažnim pričama koje se godinama objavljuju o njemu, a kao poslednju je naveo „dosadnu knjigu Boba Vudvorda“. U knjizi „Bes“ ovog čuvenog američkog novinara, navodi se, između ostalog, da je Tramp lagao o virusu korona a da mu je lider Severne Koreje govorio o organizovanju ubistva njegovog ujaka.

„Bes“ je druga Vudvordova knjiga o Donaldu Trampu i biće objavljena sredinom septembra, samo nekoliko nedelja pred predsedničke izbore u SAD koji su zakazani za 3. novembar. Prva knjiga Vudvorda o aktuelnom američkom predsedniku naslovljena je „Strah: Tramp u Beloj kući“.

U ovoj najnovijoj Vudvord navodi da je „američki predsednik znao koliko je virus korona smrtonosan, ali da je to skrivao od javnosti da ne bi širio paniku“.

Tramp znao da je korona smrtonosna

Tramp je priznao da je nedeljama pre prvog potvrđenog smrtnog slučaja znao da je virus korona izuzetno zarazan i da je smrtonosniji od sezonskog gripa, kao i da je više puta u javnim nastupima umanjivao značaj pandemije, piše Vudvord.

„Želeo sam da umanjim značaj virusa. I dalje to činim, jer ne želim da stvaram paniku“, rekao je Tramp 19. marta, nedugo nakon uvođenja vanredne situacije zbog pandemije, preneli su američki mediji deo iz Vudvordove knjige.

Odlomci iz knjige daju i uvid u odnos između Trampa i severnokorejskog lidera Kima Džonga Una.

© AP Photo / Evan VucciPredsednik SAD Donald Tramp i predsednik Severne Koreje Kim Džong UN u Singapuru
Šta piše u „dosadnoj knjizi“ o Trampu - Sputnik Srbija
Predsednik SAD Donald Tramp i predsednik Severne Koreje Kim Džong UN u Singapuru

Kako prenosi AP, Vudvord piše da je Kim impresionirao Trampa kada su se 2018. godine prvi puta susreli u Singapuru. Tramp kaže da je Kim „više nego pametan“. Takođe, Tramp tvrdi da mu Kim „govori sve“ i da mu je čak u detalje prepričao kako je 2013. godine naredio ubistvo svog ujaka Čana Sona Teka.

„CIA nema pojma“

Tramp je navodno odbacio procenu američke Centralne obaveštajne agencije (CIA) da se Severna Koreja nikada neće odreći svog nuklearnog naoružanja, a Vudvordu je rekao da CIA nema pojma kako treba postupati s Pjongjangom.

Navedeno je i da je Tramp uporedio vezu Severne Koreje i njenog nuklearnog oružja sa osobom koja ima kuću koju voli, ali je jednostavno ne može prodati.

U knjizi se opisuje i Trampov odnos sa prestolonaslednikom Saudijske Arabije Muhamedom Bin Salmanom, ali i sa saradnicima u Beloj kući.

„Nova knjiga Boba Vudvorda će biti laž, kao i ostale“, napisao je Tramp nedavno na Tviteru.

Bob Vudvord je istraživački novinar, jedan od dvojice novinara koji su otkrili čuvenu „aferu Votergejt“, a koja je dovela do ostavke tadašnjeg predsednika SAD Ričarda Niksona.

​Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala