Šta je sledeće? Zahtev da uvedemo sankcije Rusiji

Pratite nas
Sastanci najvišeg rukovodstva Beograda i Prištine u Vašingtonu i Briselu, telefonski razgovor Putina i Vučića, otkazivanje vojnih vežbi i sporazum lidera crnogorske opozicije o budućoj Vladi su teme koje su obeležile nedelju za nama. Njih komentariše dr Milan Igrutinović iz Instituta za evropske studije.

Burna nedelja sastanaka najvišeg rukovodstva Beograda i Prištine je za nama. Milana Igrutinovića ćemo u emisiji radio Sputnjika „Od četvrtka do četvrtka“ pitati ko je najveći dobitnik ovih razgovora, s obzirom na to da je za susret u Beloj kući američki predsednik Donald Tramp rekao da je postignut „ogroman pomak“.

Da li će Srbija otvoriti ambasadu u Jerusalimu? Kako karakteriše odluku da je Kosovo pristalo na jednogodišnji moratorijum na traženje članstva u međunarodnim organizacijama, dok se Srbija saglasila da obustavi kampanju protiv priznanja Kosova? Mogu li do kraja godine Beograd I Priština  da potpišu istorijski mirovni sporazum kao što to priželjkuje Miroslav Lajčak?

Da li je otkazivanje vojnih vežbi deo pritiska EU o usklađivanju spoljne politike sa EU i da li će naredni zahtev biti sankcije Rusiji? Šta je predsednik Rusije Vladimir Putin poručio srpskom predsedniku u telefonskom razgovoru?

Zašto su čelnici tri opozicione liste zbog potpisanog sporazuma na udaru medija u Srbiji? Koga na kojim pozicijama vidi u novoj crnogorskoj Vladi?

Urednik i voditelj je Nataša Milosavljević.

Od četvrtka do četvrtka Milan Igrutinović
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala