Procureo snimak: „Nepristojna ponuda“ šefa Si-En-Ena Donaldu Trampu /video/

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDonald Tramp ispred Bele kuće
Donald Tramp ispred Bele kuće - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izgleda da je šef Si-En-Ena Džef Zaker ponudio Donaldu Trampu „nedeljnu emisiju“ 2016. godine i davao mu savete za predsedničku debatu, tvrdeći da Tramp ne može pobediti bez podrške ove TV mreže.

Zaker, koji predsedava jednim od najžešćih anti-Trampovih medija, ponudio je tadašnjem kandidatu za predsednika Donaldu Trampu nedeljni termin na Si-En-Enu, pokazao je audio snimak telefonskog poziva iz marta 2016. sa Majklom Koenom, Trampovim tadašnjim advokatom.

Snimak je objavio Taker Karlson sa „Foks njuza“, prenosi RT.

Razgovarajući sa Koenom nekoliko sati pre poslednje republikanske debate u predsedničkoj trci 2016. godine, Zaker je rekao da iako je Trampova kampanja pokazala „sjajne instinkte, petlju i veliko razumevanje svih problema“, pobeda bi bila nemoguća bez Si-En-Enove podrške.

​„Evo u čemu je stvar, ne možete biti izabrani za predsednika Sjedinjenih Država bez Si-En-Ena. 'Foks' i MSNBC su nebitni u izboru kandidata za predsedničke izbore“, rekao je Zaker.

Kada je Koen predložio da se šef Si-En-Ena direktno obrati Trampu, Zaker je to odbio, jer bi Tramp, „šef“ kako ga je nazvao, mogao to izblebetati u kampanji.

„Znate, koliko god mi je šef drag, ali on takođe ima tendenciju ... ako ga pozovem ili mu pošaljem i-mejl, on je sposoban da izađe na svoj sledeći skup i kaže da smo upravo razgovarali, a to bi mi moglo napraviti probleme, ako znate o čemu pričam“, rekao je Zaker.

Zaker je ponovo nagovarao Koena da pozove Trampa, ali se posle obavezao da će ga „pozvati odmah“ i „poželeti mu sreću u večerašnjoj debati“, čiji je domaćin bio upravo Si-En-En. Dodao je da ima „dosta predloga za njega i da bi želeo da sa Trampom radi nedeljnu emisiju o svim tim predlozima“.

Nastavio je sa hvalospevima na Trampov račun, rekavši da nikad nije izgubio u debati i izrazio nadu da će biti sjajan i na Si-En-Enovoj koja se održala iste večeri. Čak je i ponudio savete današnjem predsedniku SAD kako da se odbrani od napada da je jedini „prevarant“ od svih kandidata.

Iako je izvor koji je dostavio snimak nepoznat, njegovo curenje izazvalo je buru na društvenim mrežama, pošto je Zaker ubrzo posle toga postao jedan od najvećih Trampovih neprijatelja u medijima. Si-En-En je u međuvremenu bio medijski predvodnik brojnih anti-Trampovskih kampanja, godinama je insistirao na diskreditovanoj teoriji zavere „Rusijagejt“ i davao punu podršku neuspelom pokušaju impičmenta, prenosi RT.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala