Novaka pokušavaju da sputaju na sve načine: Srđan Đoković o diskvalifikaciji

© AP Photo / Frank Franklin IINovak Đoković na Ju-Es openu
Novak Đoković na Ju-Es openu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nekoliko dana nakon što je Novak Đoković diskvalifikovan sa Ju-es opena, njegov otac Srđan Đoković je izjavio da prvog tenisera sveta „pokušavaju da sputaju na sve moguće načine“, ali da u tome, kako je istakao, neće uspeti.

Srđan Đoković je to poručio prilikom otvaranja Nacionalnog teniskog centra u Banjaluci.

„Na sve moguće načine pokušavaju da sputaju Novaka, ali neće uspeti. On je najbolji teniser na svetu. Sport ujedinjuje ljude, a Novak pokazuje da su Srbi deo evropske civilizacije“, rekao je Srđan Đoković.

On je dodao da će Novak doći u Banjaluku čim nestane virus korona, verujući da će to biti proleće.

​Novak Đoković nije prisustvovao otvaranju teniskog centra, ali se oglasio video-porukom, navodeći da mu je žao što ne može da prisustvuje tom događaju, navodi „Srpska info“.

„Nadam se da ću u skorijoj budućnosti moći da posetim Banjaluku, da igram na novom terenu, da uživam u tenisu i slavljenju sporta, porodice i zdravog života. Svako dobro“, rekao je Novak.

​Otvaranju teniskog kompleksa prisustvovali su i srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik, premijer Republike Srpske Radovan Višković, predsednik Teniskog saveza Republike Srpske Draško Milinović, sportski direktor Teniskog saveza Srbije Aleksandar Bolić, preneo je portal B92.

Podsetimo, Novak Đoković je diskvalifikovan pošto je tokom meča protiv Španca Pabla Karenjo-Buste, u kom je gubio 6-5 u gemovima, pogodio linijskog sudiju lopticom.

Đoković se izvinio zbog incidenta i poručio da će diskvalifikacija sa turnira biti važna životna lekcija.

„Cela ova situacija me čini zaista tužnim i praznim. Proverio sam kako se oseća linijski sudija, i prema informacijama koje sam dobio, oseća se dobro, hvala Bogu. Njeno ime ne mogu da otkrijem zbog čuvanja njene privatnosti. Jako mi je žao što sam joj naneo takav stres. Nije bilo namerno. Bilo je pogrešno“, napisao je Đoković na društvenim mrežama.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala