Medojević: Pokret za promene snažno podržava Sporazum o vladi

© AP Photo / Risto BozovicLider Pokreta za promene Nebojša Medojević
Lider Pokreta za promene Nebojša Medojević - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nebojša Medojević, predsednik Pokreta za promene (PzP), članice Demokratskog fronta, koji je deo pobedničke koalicije „Za budućnost Crne Gore“, poručio je da njegova stranka snažno podržava Sporazum, koji su potpisali nosioci tri pobedničke liste.

„Istina je da me nosilac liste Zdravko Krivokapić nije konsultovao niti informisao, ali to je verovatno zbog toga što je on kao Crnogorac, suverenista i prozapadno i evroatlantski orijentisan političar, odlično znao da je tekst sporazuma 99 odsto identičan sa osnivačkim aktima PzP i našim Programom“, naveo je Medojević.

Medojević je dodao da je Pokret za promene privremeno zamrzao ovaj deo Programa zbog strateškog dogovora sa NOVOM i DNP oko crnogorsko-srpskog pomirenja što je predstavljao temelj Demokratskog fronta.

„Kao pošteni i lojalni partneri i mi smo poštovali, branili i promovisali Program DF i to ćemo činiti sve dok DF bude postojao“, istakao je Medojević u saopštenju objavljenom na Fejsbuk stranici PzP-a.

Medojević je podsetio da je više puta jasno rekao da je strateški cilj PzP-a i DF-a ostvaren „padom režima Đukanovića i da će PzP glasati za svaku vladu bez DPS“.

„Samim tim smo dali punu podršku Zdravku Krivokapiću da vodi pregovore sa ostalim koalicijama i da formira tu vladu. Ako smo rekli da ćemo glasati svaku vladu koje dogovore Krivokapić, Bečić i Abazović, jasno je da tu za PzP nema pregovora niti bilo kakvog uslovljavanja“, naveo je Medojević.

On je dodao da će o participaciji PzP-a u toj vladi razgovarati sa mandatarom.

„Imajući u vidu naš program i čvrste stavove oko demontaže bolesnog totalitarnog sistema Đukanovića, tražićemo od mandatara vrlo precizne odgovore u vezi stava iz Sporazuma da ‘nema revanšizma’ jer to može značiti da neće biti neophodnih reformi za demontažu DPS-a i suočavanja sa zločinima prethodnog režima, po principu ‘ko je jamio jamio’“, naveo je Medojević.

Dodao je da on stoji na raspolaganju za, kako je kazao, dobronamerne predloge i savete, ali i za konstruktivnu kritiku.

„Posle toliko godina časne i principijelne borbe za reforme nećemo gubiti obraz zbog šake vlasti. Nama je na prvom mestu interes naroda i Crne Gore. Prvo Crna Gora“, naglasio je Medojević.

Podsetimo, sporazum o principima za formiranje vlade potpisali nosioci liste „Za budućnost Crne Gore“, Zdravko Krivokapić, lider koalicije „Mir je naša nacija“, Aleksa Bečić i nosilac liste „Crno na bijelo“ Dritan Abazović i on je u sredu predstavljen javnosti.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala