Kremlj o Belorusiji: Posle izbora uvek ima nezadovoljnih

© Sputnik / Uđi u bazu fotografijaPripadnici bezbednosnih snaga Belorusije i pristalice opozicije na protestu u Minsku
Pripadnici bezbednosnih snaga Belorusije i pristalice opozicije na protestu u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Posle izbora u zemlji uvek ima nezadovoljnih, masovne demonstracije u Belorusiji ne znače da su svi Belorusi protiv predsednika Aleksandra Lukašenka koji je pobedio na izborima, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
„Uvek posle izbora ima nezadovoljnih, uvek i u svim zemljama. Pitanje je samo da li su ti nezadovoljni u manjini ili u većini. Kada govorimo o događajima u Belorusiji, nemamo pravo da zaboravimo na ogroman broj Belorusa koji iskreno podržavaju svog predsednika, a takvih je zaista veoma mnogo u Belorusiji“, rekao je Peskov.

On je dodao da se druge zemlje ne mogu mešati u poslove Belorusije.

„Čak ni masovni protesti ne znače da su svi Belorusi apsolutno protiv Lukašenka. Ne, to nije tako. Kako god, moramo prepustiti rešavanje tog pitanja samim Belorusima. Samo oni mogu rešiti svoje probleme i samo oni treba to da čine – ni mi, ni druge zemlje Evrope ili sveta nemaju prava da se mešaju u događaje u Belorusiji“, rekao je portparol Kremlja.

On je istakao da ne treba očekivati da se u Rusiji 2024. godine, u vreme narednih predsedničkih izbora, ponovi beloruski scenario.

„Mi smo ipak zemlja sa svojom političkom kulturom, sa svojim političkim pejzažom, stoga se politički život kod nas razvija prema našem, ruskom scenariju. Nadajmo se da će tako i ostati“, rekao je Peskov.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala