Američki eksperti kontrolišu testiranje ruske vakcine protiv korone

© Foto : RDIF press serviceProizvodnja prve vakcine protiv virusa korona
Proizvodnja prve vakcine protiv virusa korona - Sputnik Srbija
Pratite nas
Velika američka kompanija koja je specijalizovana za istraživanje lekova (CRO) savetuje ruske lekare u trećoj fazi kliničkog testiranja vakcine protiv korone „Sputnjik V“, saopštio je šef Ruskog fonda za direktne investicije Kiril Dmitrijev.
„Važna činjenica o čemu ranije nismo govorili: između ostalog i najveća američka kompanija je jedan od glavnih konsultanata za klinička ispitivanja u Moskvi. Shodno tome, nije samo da ruske kompanije učestvuju, već i američka vidi da je sve u skladu sa najboljim svetskim standardima“, izjavio je Dmitrijev na konferenciji za štampu.

CRO (Kontrakt risrč organizejšn) – kompanija koja je specijalizovana za izvođenje različitih istraživanja za farmaceutske kompanije, proizvođače medicinskih uređaja i biotehnologiju. Ovakve vrste kompanija, između ostalog, mogu vršiti predklinička i klinička istraživanja i baviti se kontrolom preparata i uređaja u postregistracionoj fazi.

U avgustu je Rusija registrovala prvu u svetu vakcinu protiv virusa korona, koju je napravio institut „Gamalej“ i Ruski fond za direktne investicije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala