Peskov: Ako FSB smatra potrebnim, izvestiće Putina o analizi razgovora Berlina i Varšave

© Sputnik / Vladimir Pesnя / Uđi u bazu fotografijaZgrada Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) u Moskvi
Zgrada Federalne službe bezbednosti Rusije (FSB) u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Federalna služba bezbednosti Rusije (FSB) redovno izveštava predsednika Vladimira Putina o svom radu i, ako oceni da je potrebno, saopštiće o rezultatima analize razgovora Berlina i Varšave, koji je predao predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko, izjavio je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.

Peskov je primetio da ne zna da li su obaveštajne službe Putina izveštavale o ovoj punoj verziji pregovora između Berlina i Varšave.

„Ne znam za to. Naravno, obaveštajne službe redovno izveštavaju šefa države o svom radu, ali ne znam sa sigurnošću; to su, naravno, izveštaji koji su namenjeni samo za šefa države“, naglasio je portparol Kremlja.

„Ako obaveštajne službe smatraju da je potrebno, one će podneti odgovarajući izveštaj šefu države“, dodao je on.

Peskov je naveo da su takvi materijali poverljivi, to su materijali za razmenu između obaveštajnih službi.

„Znate da su obaveštajne službe dve zemlje u okviru naših savezničkih odnosa u stanju vrlo bliske i tesne saradnje. To je uvek bilo tako“, precizirao je portparol Kremlja.

Lukašenko je prošle nedelje saopštio da su beloruske obaveštajne službe presrele razgovor Varšave i Berlina o situaciji oko Alekseja Navaljnog i obećao da će snimak predati ruskim obaveštajnim službama. U petak je beloruska državna televizija ONT objavila navodno presretnuti audio-zapis razgovora. Predstavnik Nemačke na tom snimku kaže da potvrda „trovanja“ nije toliko važna – u ratu „su sve metode dobre“.

Kabinet Vlade Nemačke nazvao je zapis koji je objavila Belorusija „fiktivnim razgovorom“. Prema rečima Lukašenka, postoji i neobjavljeni deo snimka koji je predat direktoru ruskog FSB-a Aleksandru Bortnjikovu.  

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala