„Ni Nemci ni Poljaci“: Lukašenko otkrio ko je vodio presretnute razgovore o Navaljnom

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaAleksej navaljni: Šesta „najvidljivija osoba u ruskom medijskom prostoru“
Aleksej navaljni: Šesta „najvidljivija osoba u ruskom medijskom prostoru“ - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da razgovor koji su presrele beloruske specijalne službe nisu vodili „ni Nemci ni Poljaci“, nego Amerikanci.
„To je sada vlasništvo šefa FSB-a Aleksandra Bortnjikova. Ne mogu dati nekome da čuje snimak. Imamo samo kopiju, a original ne. Engleski jezik (je u pitanju), ne razgovaraju ni Nemci, ni Poljaci, nego Amerikanci, bez sumnje, jer je engleski kod Amerikanaca specifičan“, objasnio je Lukašenko.

Prema njegovim rečima, u Belorusiji je formiran „najbolji centar za kontrolu radio-elektronske obaveštajne službe i imaju odlične vojne stručnjake“.

Lukašenko je rekao da je odlučio da objavi presretnuti razgovor o ruskom blogeru Alekseju Navaljnom, jer je predsednik Rusije Vladimir Putin njegov prijatelj, koji mu je pomogao. 

Lukašenko je rekao da mnogo toga zna, ali da neće više ništa reći, kao i da je hiljadu puta razmislio pre nego što je objavio te informacije, ali da je to učinio zbog svog prijatelja Putina.

Predsednik Belorusije je dodao da se ne treba šaliti sa presretnutim razgovorom, jer Minsk poseduje „mnogo takvih informacija“.

„Ne opuštajte se. To je tek početak. Amerikanci dugo igraju. Da, mi smo presreli razgovor, ma koliko se vi smejali tome. To je pravi razgovor, možemo vam dati da čujete pravi snimak. To pripada Federalnoj službi bezbednosti (Rusije). Zato se ne šalite s tim, imamo brdo takvih informacija. Ali ta je javno objavljena“, rekao je Lukašenko u intervjuu ruskim medijima.

Beloruski predsednik je istakao da će se uskoro svi uveriti da „to nije bilo ništa, da je to tek početak“.

Podsetimo, nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila prošle nedelje da je Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „novičok“. Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je potom saopštio da je presretnut razgovor Varšave i Berlina i da je izjava nemačke kancelarke Angele Merkel o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog — falsifikat. Berlin i Varšava su demantovale tu vest.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala