Krvavi vikend u Čikagu: Deset mrtvih, 50 ranjenih

© AP Photo / Armando L. SanchezPolicijski uviđaj posle pucnjave u Čikagu
Policijski uviđaj posle pucnjave u Čikagu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Tokom produženog vikenda za Praznik rada u Čikagu u pucnjavama širom grada ubijeno je 10 osoba, među kojima i osmogodišnja devojčica, a 50 ljudi je ranjeno, saopštila je policija.

Devojčica je pogođena u leđa kada je pucano na vozilo u kom se nalazila sa roditeljima koji su tom prilikom teško ranjeni. Ona je šesto dete koje je ubijeno u Čikagu od kraja juna, pokazuju podacima „Čikago San-Tajmsa“.

Prema navodima policije, najmanje 51 osoba ranjena je u pucnjavama od petka do pred ponoć ka utorku u tom trećem po veličini gradu u Americi.

Posebno je bio krvav vikend za Dan nezavisnosti početkom jula, sa 17 ubijenih i 70 ranjenih u oružanom nasilju. Među stradalima bili su i sedmogodišnja devojčica i 14-godišnji dečak.

Zaključno sa nedeljom, u Čikagu su od početka godine zabeležena 524 ubistva. U istom periodu prošle godine bilo je 345 ubistava, 2018. 399, a 2017. 473.

Nasilni kriminal u Čikagu je trend koji se ogleda i u Njujorku, Filadelfiji i drugim mestima, navodi AP.

Stručnjaci ukazuju na više razloga, uključujući veliku nezaposlenost, pandemiju i više besa zbog policijske brutalnosti, prenosi Tanjug.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala