Donald Tramp nominovan za Nobelovu nagradu za mir

© REUTERS / KEVIN LAMARQUEAmerički predsednik Donald Tramp
Američki predsednik Donald Tramp - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američkog predsednika Donalda Trampa nominovao je za Nobelovu nagradu za mir za 2021. godinu norveški poslanik Tibring-Gjede zbog posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

Donald Tramp nominovan je za Nobelovu nagradu za mir 2021. godine, izvestio je u „Foks njuz“. Američkog predsednika nominovao je norveški poslanik Kristijan Tibring-Gjede za posredovanje u mirovnom sporazumu između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata.

„Mislim da je više uradio na uspostavljanju mira među narodima nego većina drugih kandidata za Nobelovu nagradu“, rekao je Tibring-Gjede.

Prema nominacijskom pismu upućenom Nobelovom komitetu, sporazum koji je potpisan uz posredovanje Trampove administracije bio je „prvi korak koji će Bliski Istok pretvoriti u region saradnje i prosperiteta“.

Tramp je nominovan nekoliko nedelja nakon što su Sjedinjene Države pomogle u postizanju mirovnog sporazuma između Izraela i Ujedinjenih Arapskih Emirata, otvarajući put uspostavljanju diplomatskih odnosa između te dve zemlje.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala