Da li će nam Drač biti bliži od Bara? /video/

Svet sa Sputnjikom
Svet sa Sputnjikom - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kilometri puteva i pruga, četiri milijarde dolara ulaganja u nove projekte i pristup luci Drač u Albaniji, deo su planova najavljenih u okviru dogovora Beograda i Prištine postignutog u Vašingtonu. Sve to u doba kada svetska privreda posrće pod teretom posledica epidemije korona virusa i beleži rekordni pad.

Hoće li vašingtonski dogovori doneti Srbiji investicioni bum i pozamašnu finansijsku injekciju? Šta će to realno značiti za srpsku privredu? Da li će nam luka Drač postati važnija i bliža i od Solunske i od Barske luke? Može li „Autoput mira“ presudno uticati na uspostavljanje trajnog mira u odnosima Beograda i Prištine? Koliko koridori imaju veze sa geopolitikom? Mogu li u Srbiji da ih grade ruku pod ruku i Kinezi, i Amerikanci?

Odgovore na ova pitanja u današnjem izdanju emisiji „Svet sa Sputnjikom“ potražićemo od naših gostuju, Mahmuta Bušatlije savetnika za razvoj i investicije i dr Ivana Nikolića naučnog saradnika Ekonomskog instituta u Beogradu.

Emisiju uređuje i vodi Tatjana Trikić.

Slušajte nas na talasima Radio Novosti, 104,7 megaherca, gledajte na fejsbuk stranicama Sputnjika i Novosti , ali i odloženo na jutjub kanalu Sputnjik Srbija.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala