Berlin odgovorio na optužbe Lavrova: Naš rad je konstruktivan

© Tanjug / Sava RadovanovićZgrada Rajhstaga u Berlinu
Zgrada Rajhstaga u Berlinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ministarstvo spoljnih poslova Nemačke ne slaže se sa kritikama na račun Berlina koje je uputilo Ministarstvo spoljnih poslova Rusije zbog slučaja sa ruskim blogerom Aleksejom Navaljnim.

„Mogu da kažem da Nemačka postupa maksimalno konstruktivno u tom procesu, transparentno je objavila rezultate laboratorije Bundesvera, zahtev za pravnom pomoći (Rusije) prosleđen je dalje (Odeljenju za pravosuđe Berlina). U kontaktu smo sa Organizacijom za zabranu hemijskog oružja i razmatraćemo dalje korake“, saopštila je portparolka nemačkog Ministarstva Marija Adebar.

Zamenica portparola kabineta ministara Nemačke Martina Fic saopštila je da Rusija poseduje informacije koje su neophodne za razjašnjavanje situacije sa blogerom Aleksejom Navaljnim, a ne Nemačka.

„Radi se o tome što Rusija sada poseduje te informacije koje su neophodne, a ne Nemačka. Zbog toga bi Rusija trebalo da pruži razjašnjenja o tom slučaju“, rekla je ona.

Istovremeno, portparol Ministarstva odbrane Nemačke Arne Kolac Johansen je izjavio da Institut za farmakologiju i toksikologiju Bundesvera, čija je laboratorija analizirala uzorke uzete kod Navaljnog, ima dugogodišnje međunarodno iskustvo, posebno u pogledu medicinske zaštite od hemijskog oružja, i odgovara međunarodnim standardima.

Ranije je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov rekao da Rusija nije zadovoljna apsolutno neprihvatljivim tonom stava Nemačke u slučaju ruskog opozicionog lidera Alekseja Navaljnog.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala