Beloruski lider: Možda sam i dosadio narodu, ali on je glasao za mene

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaMinsk: Protest u znak podrške privedenoj Kolesnjikovoj, počela i privođenja
Minsk: Protest u znak podrške privedenoj Kolesnjikovoj, počela i privođenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je da je možda „unekoliko i dosadio“ Belorusima, ali da su ga oni podržali na izborima i da ih mora zaštititi.
„Moram zaštititi to što je stvoreno našim rukama, zaštititi te ljude koji su to stvarali, a tih je većina koji su za mene glasali, iako im svakodnevno iskačem iz pegle, televizora, frižidera. Možda sam im ja unekoliko i dosadio, ali oni su me podržali. Time se rukovodim“, rekao je Lukašenko ruskim novinarima.

 On je dodao da su vlasti izvukle zaključke iz događaja nakon predsedničkih izbora.

„Treba okrenuti tu stranicu i vratiti se kada se smire strasti. Mi smo izvukli zaključke. Ne mislite da smo mi od kamena. Naravno, povređen je novinar, još poneko. Ali spasili smo Belorusiju, zemlju, stabilnost“, rekao je Lukašenko.

Lukašenko smatra da beloruska policija nije kršila zakon prilikom rasterivanja demonstranata, nego je obavljala svoje zadatke kako bi stabilisala situaciju.

„Na ulicama su specijalne snage i policija. Njihov zadatak je stabilizacija situacije, njihov zadatak je da sačuvaju zemlju. Da li su prekršili zakon? Ne“, precizirao je Lukašenko i dao da su demonstranti nameravali da 9. i 10. avgusta zauzmu vladine institucije.

„Specijalne snage su nas, kao što sad svi vidimo, sačuvale od blickriga. Da njih nije bilo, ne bismo ovde sedeli. One su to sprečile“, rekao je beloruski lider.

Prema njegovim rečima, „da je blickrig uspeo, u osam sati bi se zatvorila glasačka mesta, a šest sati nakon toga bi bilo gotovo“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala