Veliko otkriće u Egiptu: Pronađeni zapečaćeni i netaknuti kovčezi stari 2.500 godina /foto, video/

Pratite nas
Egipatsko Ministarstvo turizma i relikvija potvrdilo je otkriće 13 drvenih kovčega u netaknutom stanju, koji su stari najmanje 2.500 godina i zapečaćeni od kada su prvi put pokopani. A verovatno ih ima još.

Prema saopštenju za medije, grobnica je otkrivena u blizini pustinjske nekropole Sakara u Egiptu, nekih 11 metara pod zemljom, sa drvenim sarkofazima koji su i dalje zapečaćeni i uglavnom nenarušeni. Neki su čak sačuvali originalnu boju u drvetu, prenosi RT.

​Prema rečima ministra turizma Kaleda Al-Ananija, takođe su pronađene tri zapečaćene niše, a verovatno će biti mnogo više otkrića otkrivenih u ovom grobnom oknu tokom narednih meseci.

S obzirom na besprekorno stanje grobne komore, arheolozi očekuju da pronađu dodatno blago skriveno u njoj.

Bilo koja roba pronađena zakopana pored mrtvih rasvetliće njihov status, bogatstvo i uticaj- mada bar za sada identitet preminulih ostaje misterija.

U međuvremenu, Ministarstvo najavljuje buduće objave putem video snimaka, verovatno u pokušaju da ponovo uvede život u slabu turističku industriju zemlje, koja je dodatno oslabljena pandemijom korona virusa.

Egipatska vlada otvorila je pristup muzejima i kulturnim znamenitostima 1. septembra.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala