U Belorusiji zajedničke vežbe beloruskih, ruskih i srpskih snaga

© Sputnik / Evgeniй Biяtov / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije na zajedničkim taktičkim vežbama "Slovensko bratstvo" na Pasuljanskim livadama u Srbiji
Pripadnici Oružanih snaga Srbije, Rusije i Belorusije na zajedničkim taktičkim vežbama Slovensko bratstvo na Pasuljanskim livadama u Srbiji - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedinice oružanih snaga Belorusije, Rusije i Srbije učestvovaće u zajedničkim vojnim vežbama „Slovensko bratstvo“ u Belorusiji, saopštilo je belorusko Ministarstvo odbrane.

„Na poligonu Brestski 38. Specijalne vazdušno-desantne jurišne brigade održaće se godišnja multinacionalna belorusko-rusko-srpska taktička vežba ‘Slovensko bratstvo 2020’ pod rukovodstvom komandanta snaga za specijalne operacije Oružanih snaga Belorusije. U vežbama će učestvovaati jedinice oružanih snaga Belorusije, Rusije i Srbija koje će formirati multinacionalnu taktičku grupu“, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Ministarstvo odbrane Belorusije podsetilo je da se vežbe „Slovensko bratstvo“ održavaju svake godine na teritorijama zemalja učesnica. Prošle godine manevri su održani u Srbiji, a 2020. biće održani u Belorusiji.

Dolazak učesnika vojnih vežbi planirano je od 10. do 15. septembra, dodaje se u saopštenju.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala