Troje predstavnika beloruske opozicije otišlo u Ukrajinu

© Sputnik / Pavel Palamarčuk / Uđi u bazu fotografijaZnak na graničnom prelazu na ulazu u Ukrajinu
Znak na graničnom prelazu na ulazu u Ukrajinu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Članica prezidijuma Koordinacionog saveta beloruske opozicije Marija Kolesnjikova i još dva člana saveta, Ivan Kravcov i Anton Rodnjenkov, prešli su u utorak ujutru granicu sa Ukrajinom, izjavio je za Sputnjik portparol beloruskog graničnog komiteta Anton Bičkovski.
„Njih troje su prešli granični prelaz Aleksandrovka na granici sa Ukrajinom i nakon registracije otišli u pravcu Ukrajine“, rekao je on.

U ponedeljak se pojavila informacija da su pripadnici policije, navodno, priveli Mariju Kolesnjikovu. Posle toga, ona nije bila dostupna na telefonu i sve do kasno u noć nije se znalo gde se nalazi. Porodica Kolesnjikove podnela je policiji prijavu zbog njenog nestanka.

Posle nestanka predstavnice opozicije, njeni saradnici iz Koordinacionog saveta, portparol Anton Rodnjenkov i izvršni sekretar Ivan Kravcov, krenuli su u potragu za njom. Oni su otišli u kuću Marije Kolesnjikove, ali je tamo nisu našli, nakon čega ni sa njima nije moglo da se stupi u kontakt.

Podsetimo, protesti u Belorusiji se održavaju od 9. avgusta kada je na predsedničkim izborima pobedio Aleksandar Lukašenko, koji je na mestu predsednika od 1994. godine. Opozicija nije priznala rezultate izbora.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala