Tik Tok uklonio više od 400 stranica sa sadržajem koji je zabranjen u Rusiji

© ChesnotTik tok
Tik tok - Sputnik Srbija
Pratite nas
Savezna služba Rusije za nadzor komunikacija, informacionih tehnologija i medija (Roskomnadzor) je, u saradnji sa društvenom mrežom Tik Tok, udaljila više od 400 internet stranica sa sadržajem koji je zabranjen u Rusiji, navodi se u saopštenju službe.

„Kao rezultat saradnje sa administracijom društvene mreže Tik Tok i na osnovu federalnog zakona broj 149-FZ „O informacijama“ uklonjeno je više od 400 internet stranica sa ilegalnim sadržajem (informacije o narkoticima, suicidni sadržaji itd.)“, rekli su u saopštenju službe.

Fejsbuk i Tviter - Sputnik Srbija
Moskva pozvala Fejsbuk i Tviter da poštuju međunarodne norme

Od početka godine je sa 20 stranica Tik Toka uklonjen sadržaj kojim se pozivaju ljudi da uzmu velike doze preparata protiv alergije. Kako su mediji ranije izveštavali, tinejdžeri su u SAD pokrenuli izazov preko te društvene mreže, pozivajući ljude da to čine kako bi izazvali halucinacije.

Roskomnadzor ograničava dostup socijalno opasnim sadržajima u skladu sa zakonom „O informacijama, informacionoj tehnologiji i zaštiti informacija“ van suda na osnovu organa koje je ovlastila vlada Rusije.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala