Minsk: Protest u znak podrške privedenoj Kolesnjikovoj, počela i privođenja

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaMinsk: Protest u znak podrške privedenoj Kolesnjikovoj, počela i privođenja
Minsk: Protest u znak podrške privedenoj Kolesnjikovoj, počela i privođenja - Sputnik Srbija
Pratite nas
Protest u znak podrške članici predsedništva Koordinacionog saveta beloruske opozicije Mariji Kolesnjikovoj, koja je ranije danas privedena na granici sa Ukrajinom, održava se u Minsku, a kako javljaju izveštači s lica mesta, počela su i prva privođenja.

Okupilo se nekoliko stotina ljudi, pretežno devojke koje u rukama drže belo-crveno-bele zastave i skandiraju: „Marija, ti si heroj“, „Puštajte je“, „Sloboda“.

Oko 18 sati po loklanom vremenu kada je bilo nekoliko desetina učesnika, privedeno je pet osoba. Potom je počela protestna šetnja, a demonstranti povremeno menjaju smer kretanja jer ih prate minibusevi bez tablica.

Iz minibuseva je izašla policija, koja privodi demonstrante.

Predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko izjavio je ranije danas da je članica Koordinacionog saveta Belorusije Marija Kolesnjikova htela da pobegne u Ukrajinu kod svoje sestre i da on, kao graničar, smatra da su ispravno postupili što su je priveli.

 

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala