Letonija izdvaja desetine hiljada evra za lečenje beloruskih opozicionara

Pratite nas
Parlamentarna sekretarka Ministarstva spoljnih poslova Letonije Zanda Kalnjina Lukaševica saopštila je da bi vlasti te zemlje mogle da izdvoje 50.000 evra za lečenje beloruskih opozicionara u Letoniji.
„Letonija planira da omogući lečenje beloruskim aktivistima. Danas vlada može doneti odluku o izdvajanju 50.000 evra, kako bi omogućili da se desetak ljudi iz Belorusije leči u Letoniji“, napisala je sekretarka na Tviteru.

Kako prenosi letonski portal LSM.lv, Letonija je spremna da izda vize beloruskim aktivistima, kako bi mogli da dođu u zemlju i zatraže politički azil.

​„Mi ćemo aktivistima pružiti podršku. Mogu doći ovamo, a da ne traže azil, nego da prosto dođu na neko vreme, oko mesec, kako bi se lečili i poboljšali svoje zdravlje“, rekla je Kalnjina Lukaševica, istakavši da neki od njih mogu već narednih dana doći u Letoniju sa svojim porodicama.

Ranije je ministarka unutrašnjih poslova Litvanije Rita Tamašunene potpisala ukaz kojim zabranjuju ulazak u zemlju 30. državljana Belorusije, uključujući i predsednika Aleksandra Lukašenka. Letonija i Estonija su sledile primer Litvanije.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala