Kremlj o mogućim sankcijama „Severnom toku 2“: Nema razloga da se o tome govori

© Sputnik / Alekseй Vitvickiй / Uđi u bazu fotografijaPutokaz sa logom kompanije "Nord strim 2" koja rukovodi izgradnjom gasovoda "Severni tok 2" u Nemačkoj
Putokaz sa logom kompanije Nord strim 2 koja rukovodi izgradnjom gasovoda Severni tok 2 u Nemačkoj - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kremlj ne vidi razloga da se govori o negativnim merama u vezi sa projektom „Severni tok 2“, izjavio je portparol predsednika Rusije Dmitrij Peskov.
„To je ipak u priličnoj meri komercijalni međunarodni projekat. Zašto bi oni govorili o nekim negativnim merama protiv međunarodnog projekta u kome učestvuju i nemačke kompanije. To je nekako nerazumno i, što je najvažnije – nema nikakvog osnova za takve razgovore u ovom trenutku“, odgovorio je Peskov na pitanje da li su planirane nove konsultacije nakon saopštenja Nemačke da ne isključuju uvođenje mera zbog situacije sa ruskim blogerom Aleksejom Navaljnim.

Peskov je takođe dodao da nema razloga da se to pitanje razmatra na najvišem nivou.

Nemačka vlada je 2. septembra, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila da je ruski opozicionar Aleksej Navaljni otrovan supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „Novičok“. Nemačka kancelarka Angela Merkel izjavila je da bi pitanja „Severni tok 2“ i slučaj Navaljnog trebalo razmatrati odvojeno. Međutim, „Blumberg“ je kasnije javio da je Merkelova spremna da uključi „Severni tok 2“ u potencijalni odgovor na navodno trovanje Navaljnog. Deo nemačkih političara je apelovao da se obustavi ili prekine izgradnja „Severnog toka 2“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala