Dvojica saradnika Koordinacionog saveta se javila: U Kijevu su

© Sputnik / Stringer / Uđi u bazu fotografijaDržavna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu
Državna zastava na zgradi Ministarstva spoljnih poslova Ukrajine u Kijevu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Ivan Kravcov i Anton Rodnjenkov, dvojica saradnika opozicionog Kooordinacionog saveta u Belorusiji, koji su danas kolima prešli u Ukrajinu, javili su se KS da se nalaze u Kijevu.
„Na bezbednom su i osećaju se normalno“, navode u Koordinacionom savetu.

Predstavnik za štampu Viktora Babarika, bivšeg kandidata na izborima za predsednika Belorusije, rekao je da se Kravcov i Rodnjenkov spremaju da održe konferenciju za novinare.

Ranije danas predsednik Belorusije Aleksandar Lukašenko ispričao je u intervjuu ruskim medijima kako je izgledao njihov prelazak preko granice i šta se dogodilo s članicom predsedništva Koordionacionog saveta Marijom Kolesnjikovom koja je takođe putovala s njima, ali su je oni, kako su Lukašenka informisali graničari, izbacili iz kola nakon čega je privedena.

„Oni su pokazali pasoš na na našem prelazu. Carinici, graničari su ih propustili. Dalje sledi ukrajinski prelaz, ali između ta dva prelaza, i tamo su krenuli, ima 8-9 kilometara. I tamo smo, pored osnovog prelaza postavili još jedan punkt. Granica se pojačano obezbeđuje. Prirodno, tamo su ih zaustavili, a oni u atomobilu na gas. A nju su izbacili iz kola u vožnji. U pokretu“, rekao je Lukašenko.

Nakon toga što se dogodilo, graničari su priveli Kolenjikovu, naveo je on.

„A oni preko granice, preko ukrajinskog prelaza. Ukrajinci su ih, koliko sam sada informisan, priveli. I mi vodimo s njima pregovre da ih nam vrate“, rekao je predsednik misleći na Kravcova i Rodnjenkova.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala