Bivši advokat: Tramp za Putina govorio da je car i najbogatiji na svetu; Peskov: Lažna vest

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaBolton: Tramp namerno kasnio na samit s Putinom;Kremlj: Putin nikad nikog ne čeka
Bolton: Tramp namerno kasnio na samit s Putinom;Kremlj: Putin nikad nikog ne čeka - Sputnik Srbija
Pratite nas
Bivši advokat američkog predsednika Donalda Trampa tvrdi da je Tramp za ruskog predsednika Vladimira Putina govorio da je car i diktator, kao i da je najbogatiji na svetu. Portparol Kremlja Dmitrij Peskov kaže da je u pitanju lažna vest.

Majkl Koen u knjizi  „Izdajnik: Istinita priča Majkla Koena, bivšeg ličnog advokata predsednika Donalda Trampa“ koja je danas ugledala svetlost dana, piše, tvrdeći da su to Trampove reči:

„Putin nije predsednik Rusije. On je vladar. On je diktator. On je car. On može da radi šta hoće. Biće lider do kraja života.“

On navodi da mu je američki predsednik pokazivao fotografiju u novinskom članku o „Gaspromu“ na kojoj je predstavljeno 25 tankera, od kojih je 20 išlo u jednom pravcu a pet u drugom. „Ovih pet je za Putina“, govorio je Tramp, prema rečima Keona.

Tram je smatrao, prema Koenu, Putina za najbogatijeg čoveka u svetu, tvrdeći da ruski predsednik kontroliše 25 odsto ruske privrede, uključujući velike kompanije kao što je „Gasprom“.

Naveo je i da je Tramp govorio da ruski predsednik koristi oligarhe kako bi investirao svoja sredstva.

„Sve to što oni rade – investiraju Putinov novac. Postoji banka u Švajcarskoj koja ima samo jednog klijenta... To znam sigurno. Putin poseduje više od bilion dolara“, navodno je rekao Tramp.

Advokat kaže i da je tokom predizborne kampanje počeo da misli kako Tramp „potajno želi istu takvu vlast kakvu ima Putin“.

Na pitanje da li veruje da je Tramp mogao da govori o Putinu na taj način i kako u Kremlju komentarišu to da Putin navodno poseduje toliki novac, Peskov je kratko odgovorio:

„Još jedna lažna vest uz pomoć koje autor želi da obezbedi popularnost za svoju knjigu.“

Ko je autor knjige

Koen je, inače, bio osuđen na tri godine zatvora zbog finansijskih i drugih malverzacija. Tokom pandemije virusa korona bio je pušten da kaznu služi u kući, ali su ubrzo počeli da ga viđaju po restoranima i na ulicama Njujorka, zbog čega je ponovo završio u zatvoru. 

Sud je 9. jula ponovo razmatrao njegov slučaj i on je oslobođen.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala