„Islam bankrotirao“: U Iranu sve veći broj ljudi prima hrišćanstvo

© AP Photo / Petros KaradjiasPravoslavni krst
Pravoslavni krst - Sputnik Srbija
Pratite nas
Vlasti Irana tvrde da 95 procenata stanovništva čine šiitski muslimani, ipak samo 32 procenta stanovništva je svoju veroispovest tako okarakterisalo.

Prema analizama nekomercijalne kompanije „Gamaan“, sa sedištem u Holandiji, broj muslimana koji je primio hrišćanstvo u Iranu se znatno povećao, saopštava izdanje „Si-Bi-En njuz“.

„Gamaan“ je anketirala 52.000 Iranaca, od kojih 90 procenata živi u zemlji. Rezultati su pokazali, da jedan i po procenat stanovništva smatra sebe hrišćanima.

Istraživači pretpostavljaju da u Iranu živi na stotine hiljada hrišćana, čiji se broj može lako povećati na milion.

„Iranci se okreću od svoje vere i primaju hrišćanstvo kao novu veru“, izjavio je predstavnik televizije „Mohabat“ Majk Ansari u programu „Si-Bi-En hristian vorld njuz“.

Prema njegovim rečima „jedan i po procenat hrišćana možda ne izgleda kao velika cifra, ali za zemlju koja je zatvorena i koja je progonila hrišćanstvo, ova brojka je značajan pokazatelj rasta vere u Hrista.

„Iranci smatraju da je islam bankrotirao, okrenuli su leđa svojoj veri, svojoj institucionalnoj veri i sada traže odgovore na drugoj strani“, rekao je Ansari.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala