Šta kaže Poljska o presretnutom telefonskom razgovoru o Navaljnom ?

© Depositphotos.com / DroneInWarsawZastava Poljske u Varšavi
Zastava Poljske u Varšavi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Poljsko Ministarstvo spoljnih poslova demantuje informacije o telefonskom razgovoru između predstavnika Varšave i Berlina u vezi sa stanjem ruskom blogera i opozicionara Alekseja Navaljnog.
„Demantujemo beloruske informacije o tome da se odigrao telefonski razgovor između Varšave i Berlina u kojem je navodno trebalo da predstavnici vlasti dve zemlje priznaju da nije bilo nikakvog trovanja Alekseja Navaljnog“, navodi se u saopštenju poljskog Ministarstva.

Nemačka vlada je, pozivajući se na laboratoriju Bundesvera, saopštila prošle nedelje da je bloger „otrovan“ supstancom iz grupe hemijskih bojnih otrova „novičok“

Beloruski predsednik Aleksandar Lukašenko je potom, tokom posete ruske delegacije na čelu s premijerom Mihailom Mišustinom Minsku, saopštio da je presretnut razgovor Varšave i Berlina i da je izjava nemačke kancelarke Angele Merkel o trovanju ruskog opozicionara Alekseja Navaljnog — falsifikat.

Zatim je državna televizija Belorusije tokom proteklog vikenda objavila navodni snimak presretnutog razgovora Berlina i Varšave na kojem se, između ostalog, čuje kako predstavnik Nemačke kaže da u slučaju trovanja Navaljnog dokaz nije toliko važan jer su „u ratu sva sredstva dozvoljena“.

U prilogu televizije je navedeno da je Belorusija predala snimak ruskoj Federalnoj službi bezbednosti.

Portparol Kremlja Dmitrij Peskov je s tim u vezi rekao da će FSB verovatno informisati predsednika Rusije svoje zaključke u vezi sa snimkom.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala