Specijalni odnosi: Kako je Tramp doveo bivšu britansku premijerku do suza

© AP Photo / Pablo Martinez MonsivaisAmerički predsednik Donald Tramp i premijerka Velike Britanije Tereza Mej
Američki predsednik Donald Tramp i premijerka Velike Britanije Tereza Mej - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki predsednik Donald Tramp doveo je bivšu britansku premijerku Terezu Mej do suza „zlostavljajući“ je tokom razgovora.

Beleške koje su procurele i u kojima su prikazani razgovori Trampa i Tereze Mej pokazuju da američki predsednik nije bio nimalo uglađen prema svojoj sagovornici, piše britanski Telegraf.

Prema tim beleškama, telefonski razgovori i sastanci sa Trampom su za britansku premijerku bili „noćna mora“, a Tramp je često ignorisao teme i držao duge monologe, dok Tereza Mej nije mogla da dođe do reči.

Donald Tramp - Sputnik Srbija
I Tramp nezadovoljan posetom Parizu — gnev iskalio na Terezi Mej

Američki zvaničnik, koji je, prema pisanju Telegrafa, slušao razgovore, naveo je da je Tereza Mej često bila na ivici da „zaplače ili da počne da vrišti“ kada je sa Trampom razgovarala o mogućim merama protiv Rusije zbog slučaja Skripalj.

Navodno je Tereza Mej rekla Trampu kako bi Amerika trebalo da „povede globalnu akciju protiv Moskve“, na šta joj je Tramp odgovorio da bi „radije pratio nego vodio“.

„Ne želim da Amerika krene prva, a da onda ostali ništa ne rade. Nemačka mora da uradi nešto“, rekao je Tramp.

Takođe, Tramp je ispitivao Terezu Mej zašto Boris Džonson nije postao premijer, već je ona preuzela vladu i navodno je zbog toga ismevao. Osim toga, želeo je da zna i njen stav o abortusu i da li će još neka zemlja napustiti EU posle Bregzita.

U beleškama je navedeno da joj je odbio poziv kada je tema bila protivljenje odluci SAD da preseli ambasadu u Jerusalim.

Osim toga, često je druge svetske lidere pitao šta misle o Terezi Mej, te je navodno rekao nemačkoj kancelarki Angeli Merkel i francuskom predsedniku Emanuelu Makronu da je Mejeva pogrešila kada je raspisala izbore 2017. godine, na kojima je Konzervativna partija izgubila većinu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala