Ruski ministar obećava: „Severni tok 2“ će biti završen bez obzira na sve

© Foto : Maxim ShemetovLogo gasovoda Severni tok 2 na cevi napravljenoj u postrojenju za valjanje cevi u Čeljabinsku
Logo gasovoda Severni tok 2 na cevi napravljenoj u postrojenju za valjanje cevi u Čeljabinsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Projekat „Severni tok 2“ će biti realizovan, bez obzira na sve poteškoće i ostaće aktuelan nezavisno od situacije na tržištu, izjavio je ministar energetike Aleksandar Novak.
„Kao prvo, to je dugoročni projekat. Mi ne možemo na osnovu trenutnog pada potražnje govoriti o tome da takvi projekti više nisu potrebni. To je projekat za buduće decenije“, rekao je Novak.

Po rečima ministra, udeo prirodnog gasa u energetskoj ravnoteži će rasti i na to neće uticati čak ni prelazak na obnovljive izvore energije.

„Vidimo i dalje veliki potencijal prirodnog gasa. Taj projekat će biti realizovan. Da, postoje određene poteškoće, ali ipak se nastavlja rad na njemu“, dodao je Novak.

Diskusija oko budućnosti „Severnog toka 2“ postala je užarena nakon incidenta sa blogerom Aleksejem Navaljnim. Berlin smatra da je on mogao biti otrovan i traži od ruskih vlasti da objasni nastalu situaciju. Jedna broj nemačkih političara smatra da zbog slučaja Navaljni treba prekinuti rad na gasovodu, dok je nemačka kancelarka Angela Merkel saopštila da su to dva odvojena pitanja.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala