Prvi put posle četiri nedelje mir zavladao na ulicama Minska

© Sputnik / Ruslan Krivobok / Uđi u bazu fotografijaTrg nezavisnosti u Minsku
Trg nezavisnosti u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Kiša koja ceo dan pada u Minsku, verovatno je razlog što se demonstranti danas nisu masovno okupili u centru Minska. To je postala tradicija poslednje četiri nedelje.

Iako je u predvečernjim satima kiša počela da slabi, ipak u ulicama u centru grada okupilo se svega 30 osoba. Oni su se tu kratko zadržali, uzvikujući antivladine parole. Uskoro i oni su otišli.

Ni policija takođe nije bila primetna, osim što je u jednom trenutku prošla kolona sa maricama i pripadnicima specijalne policije ka centru grada.

Inače, ceo dan je prošao bez većih protestnih akcija. Samo je kod Minskog državnog lingvističkog univerziteta nekoliko desetina studenata održalo miting, okupivši se na ulazu u zgradu.

© Sputnik / Alekseй Maйšev / Uđi u bazu fotografijaBeloruska opozicija: Sa tri člana Saveta ne možemo da stupimo u kontakt
Prvi put posle četiri nedelje mir zavladao na ulicama Minska - Sputnik Srbija
Beloruska opozicija: Sa tri člana Saveta ne možemo da stupimo u kontakt

Podsetimo, protesti u Belorusiji su počeli odmah nakon završetka predsedničkih izbora u Belorusiji 9. avgusta na kojima je pobedu odneo aktuelni predsednik Aleksandar Lukašenko. Opozicija je odbila da prizna rezultate izbora i izvela nezadovoljni narod na ulice. Od tada se svakodnevno održavaju protestima, većeg ili manjeg intenziteta. 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala