MUP Belorusije: Nemamo informacije da su članovi KS privedeni, Tihanovska: Vlasti odgovorne

© Sputnik / Evgeniй Odinokov / Uđi u bazu fotografijaStudenti na protestu beloruske opozicije u Minsku
Studenti na protestu beloruske opozicije u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Portparolka beloruskog Ministarstva unutrašnjih poslova Olga Čemodanova rekla je da Ministarstvo ne raspolaže informacijama o tome da je troje članova opozicionog Koordinacionog saveta privedeno.

Ranije danas su iz pres službe Koordinacionog saveta saopštili da ne mogu da stupe u kontakt sa troje članova, uključujući članicu predsedništva Mariju Kolesnjikovu.

Širom Belorusije su juče održani protesti protiv predsednika Aleksandra Lukašenka a policija je privela preko 600 ljudi.

„Nemamo informaciju o privođenju te tri osobe“, rekla je Čemodanova.

Komentar je imala i protivkandidatkinja Lukašenku na predsedničkim izborima 9. avgusta Svetlana Tihanovska koja smatra da su beloruske vlasti odgovorne za nestanak tri člana Koordinacionog saveta.

„Otmica Marije Kolesnjikove, Antona Rodnjenkova i Ivana Kravcova je pokušaj da se prekine rad Koordinacionog saveta i zastraše njegovi članovi. Vlasti greše kada misle da će nas to zaustaviti. Što više zastrašuju to više ljudi izlazi na ulicu“, navodi se u njenom saopštenju objavljenom na mreži Telegram.

Sama Tihanovska se od završetka izbora nalazi na teritoriji Litvanije.

U međuvremenu se oglasio i šef litvanske diplomatije Linas Linkevičijus koji je osudio „otmicu“ jednog od lidera opozicije Marije Kolesnjikove i pozvao na njeno momentaln oslobađanje.

„Umesto da razgovara s građanima Belorusije, pobeđeno rukovodstvo cinično pokušava da ukloni jednog za drugim. Otmica Kolesnjikove je užasan postupak. Ona mora biti odmah oslobođena“, napisao je ministar na Tviteru.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala