Ko hoće u vojsku Crne Gore mora u DPS i ne sme u litije: Krivična prijava zbog diskriminacije

CC0 / Pixabay / Rimska boginja pravde i pravednosti Justicija
Rimska boginja pravde i pravednosti Justicija - Sputnik Srbija
Pratite nas
Osnovno državno tužilaštvo u Podgorici podnelo je Osnovnom sudu u Podgorici optužni predlog protiv Dušice Vulić, funkcionerke DPS-a u mesnoj kancelariji Zagorič, zbog osnovane sumnje da je izvršila krivično delo povreda slobode opredeljenja pri glasanju, saopštila je „Vijestima” sudija i portparolka ODT Milica Mandić.

Portal IN4S objavio je audio-snimak na kome se čuje kako Vulićeva uslovljava kandidate za profesionalni angažman u Vojsci Crne Gore podrškom Demokratskoj partiji socijalista na parlamentarnim izborima koji su održani 30. avgusta.

Snimkom je dokazano da se u Ministarstvu odbrane vrši diskriminacija zaposlenih po političkoj, partijskoj i religijskoj osnovi, te da je za profesionalni angažman u Vojsci Crne Gore potrebno pozitivno mišljenje mesnog odbora DPS-a, da se kandidat izjašnjava kao Crnogorac i da nije učesnik litija. Takođe, da bi bio primljen treba da pokaže simpatije prema vladajućoj partiji, odnosno da obeća da će glasati za nju. 

Na snimku se čuje Vulićeva, kandidatkinja za profesionalni angažman, i njen otac, za koje je u međuvremenu potvrđeno da se radi o podoficiru VCG Slavoljubu Markoviću i njegovoj ćerki Mariji.

U odgovoru ODT navodi se da nijesu otvorili istragu u vezi navoda Markovića, koje je iznio posredstvom advokata, da je pukovnik Vukadinović osoba koja iz Ministarstva odbrane mesnim odborima DPS dostavlja podatke o kandidatima za vojsku kako bi proverili njihovu podobnost.

Ministar odbrane Predrag Bošković negirao je da poznaje Dušicu Vulić i najavio da će, ako se utvrdi autentičnost snimka-razgovora u kome Dušica Vulić proverava podobnost kandidata za Vojsku Crne Gore, protiv nje biti podignuta krivična prijava, te da će biti isključena iz DPS-a.

Pročitajte i:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala