Iznenadni sastanak: O čemu su razgovarali šefovi „Tesle“ i nemačkog auto-giganta

© REUTERS / Callaghan O'HareIlon Mask
Ilon Mask - Sputnik Srbija
Pratite nas
Izvršni direktor „Tesle“ Ilon Mask nedavno je povodom posla posetio Nemačku, ali niko nije očekivao da će se tom prilikom sastati i sa generalnim direktorom „Folksvagena“ Herbertom Dajsom.

Bilo je dosta medijskih izveštaja o nedavnom putovanju izvršnog direktora „Tesle“ Ilona Maska u Nemačku. Izgleda da je zemlju posetio iz nekoliko razloga. Znamo da „Tesla“ tamo posluje, jer nastavlja da isporučuje automobile u to područje, a takođe je u procesu izgradnje Gigafektorija van Berlina.

Mask je takođe posetio „Kjurvak“ kako bi procenio napredak kompanije tokom njenog partnerstva sa „Teslom“. Cilj projekta je proizvodnja RNA štampača namenjenih distribuciji predstojeće vakcine za virus korona koju će ta kompanija da proizvodi. Pored toga, Mask se sastao sa nemačkim zvaničnicima vezanim za podršku Gigafaktoriju u Berlinu. Izveštaji kažu da su sastanci bili pozitivni, prenosi portal Motor1.

© Sputnik / Mikhail Fomichev  / Uđi u bazu fotografijaGeneralni direktor „Folksvagena“ Herbert Dajs sastao se sa Maskom u Nemačkoj
Iznenadni sastanak: O čemu su razgovarali šefovi „Tesle“ i nemačkog auto-giganta - Sputnik Srbija
Generalni direktor „Folksvagena“ Herbert Dajs sastao se sa Maskom u Nemačkoj

Prema „Elektreku“, Mask se još malo zabavio, a da toga nismo bili svesni, iako smo to trebali da predvidimo. Generalni direktor „Folksvagena“ Herbert Dajs sastao se sa Maskom. Njih dvojica u šali kažu da su u „bromansi“, što znači da su dobri prijatelji. U osnovi, Dajs veoma poštuje Maska i „Teslu“ zbog pokretanja revolucije električnih vozila, što je daleko od nekih drugih u industriji. Mask je takođe poželio „Folksvagenu“ sreću sa električnim vozilima i rekao da kompanija definitivno ima ono što je potrebno za uspeh.

Navodno je Mask skrenuo na aerodrom Braunšvajg kako bi se sastao sa Dajsom dok je bio u Nemačkoj. Izveštaj „Handelsblata“ glasi:

„Kada je privatni avion Ilona Maska, ’Galfstrim 650‘, poleteo sa aerodroma Berlin-Šenefeld u sredu u 21.17, svi su pomislili: Poseta ’Teslinog‘ šefa Nemačkoj je završena. Ali samo 26 minuta kasnije avion je sleteo na aerodrom Braunšvajg. Razlog za zaustavljanje bila je poseta šefu ’Folksvagena‘ Herbertu Dajsu“.

Zvaničnik „Folksvagena“ potvrdio je sastanak dva izvršna direktora, ali nisu detaljno objasnili prirodu sastanka.

Štaviše, priča kaže da je Dajs obezbedio dovoženje „Folksvagenovih“ električnih vozila ID.3 i ID.4 kako bi ih Mask video dok je bio na aerodromu.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala