„Gori“ zemlja: S-400, „Tor“, „Buk“ na najvećim vojnim vežbama snaga PVO /video/

© Sputnik / Vitaliй Anьkov / Uđi u bazu fotografijaVojnici pored protivvazdušnih raketnih sistema Istočnog vojnog okruga Rusije
Vojnici pored protivvazdušnih raketnih sistema Istočnog vojnog okruga Rusije  - Sputnik Srbija
Pratite nas
U Astrahanskoj oblasti na jugu Rusije snage protivvazdušne odbrane Centralnog vojnog okruga održale su vojne vežbe – jedinice su imale zadatak da uslovno brane određenu teritoriju sistemima PVO, prenosi televizija „Zvezda“.

Zbog učešća u vojnim vežbama, jedinice su prebačene iz mesta gde su stacionirane - u Penzenskoj, Samarskoj, Saratovskoj, Orenburgskoj i Kirovskoj oblasti. Jedinice su izvele brzi marš, savladavši oko 2.000 kilometara.

Održano je 16 taktičkih vojnih vežbi, tokom kojih je svaka posada sistema PVO gađala vazdušne ciljeve.

U vojnim vežbama su učestvovali protivvazdušni raketni sistemi S-300V, S-400 „Trijumf“, „Tor-M1“, „Buk-M2“ i protivavionski top-raketni sistemi „Tunguska“.

PVO snage Centralnog vojnog okruga su tokom vojnih vežbi uništile više od 50 vazdušnih pojedinačnih i grupnih ciljeva na visinama od 500 metara do 30.000 metara, na udaljenosti od 30 do 300 kilometara.

U praktičnim vežbama koje su završene na poligonima Ašuluk i Kapustin Jar učestvovalo je više od 10.000 vojnika, a takođe je bilo uključeno više od 1.000 jedinica naoružanja i vojne tehnike.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala