Putin i saudijski kralj o ruskoj vakcini protiv virusa korona

© Sputnik / Alekseй Nikolьskiй / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdel Aziz el Saud nakon sastanka u Rijadu
Predsednik Rusije Vladimir Putin i kralj Saudijske Arabije Salman bin Abdel Aziz el Saud nakon sastanka u Rijadu - Sputnik Srbija
Pratite nas
Predsednik Rusije Vladimir Putin imao je telefonski razgovor sa kraljem Saudijske Arabije Salmanom bin Abdel Aziz el Saudom tokom koga su razgovarali o perspektivama zajedničke proizvodnje ruske vakcine protiv virusa korona, saopšila je pres-služba Kremlja.

Razgovor se održao na inicijativu saudijske strane.

„Razgovarano je o kolektivnim naporima u cilju prevazilaženja negativnih posledica pandemije virusa korona za svetsku ekonomiju i finansije, kao i o inicijativi koju je predsednik Rusije izneo na vanrednom samitu G20 u martu o formiranju 'zelenih koridora' za međusobne isporuke lekova, hrane, opreme i tehnologije. Posebna pažnja je posvećena perspektivama zajedničke proizvodnje ruske vakcine protiv virusa korona“, navodi se u saopštenju.

Kako se dodaje, lideri su zadovoljni realizacijom sporazuma u formatu OPEK+, što je omogućilo da se stabilizuje situacija na svetskim tržištima energenata.

Između, ostalog, razgovarano je i o pripremi za sastanke G20 u novembru ove godine.

Takođe se navodi da su Putin i Salman razgovarali i o različitim aspektima bilateralne saradnje.

„Potvrđena je obostrana želja za širenjem veza u trgovinsko-ekonomskoj i informacionoj sferi“, saopšteno je iz Kremlja.

Pročitajte još:

 

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala