Ugledni doktor: Klinički centar postao štab DPS-a, uznemirili onkološke bolesnike /video/

© Sputnik / Nebojša PopovićMiting tzv. crnogorskih patriotskih organizacija u Podgorici.
Miting tzv. crnogorskih patriotskih organizacija u Podgorici. - Sputnik Srbija
Pratite nas
Doktor iz Podgorice Vladimir Dobričanin, nekadašnji direktor Kliničkog centra Crne Gore a sada kandidat za poslanika koalicije „Za budućnost Crne Gore“, na svom Fejsbuk profilu je napisao da je Klinički centar Crne Gore od danas postao štab odlazećeg DPS-a.

„Naime, pod patronatom menadžmenta Kliničkog centra dozvoljeno je da, javna zdravstvena ustanova bude najgrublje iskorišćena za političku promociju propale partije. U nastavku ćete videti kratke filmove koji dovoljno govore o onome o čemu sam pisao pre nekoliko dana. Tada sam pomenuo da članovi NKT-a krše sve ono sto po televiziji pričaju i sve ono što od građana pod pretnjama traže. Danas, uz trubljenje auta i galamu uznemiravaju pacijente u neposrednoj blizini onkologije gde se leče najteži bolesnici od kojih su nažalost neki i na koncu svog teškog života. Svaka vam čast humanisti i sledbenici Hipokrata“, napisao je doktor Dobričanin.

On je naveo da je Nacionalno koordinaciono tijelo za zarazne bolesti (NKT) ovim pokazalo svoje pravo lice – da im je „DPS važniji od vaših profesija i života i mira naših pacijenata“.

„Sada se obraćam vama, odgovornima za ovo bahaćenje i šenlučenje u Kliničkom centru: kao poslanik, javno obećavam da ću pred skupštinskim odborom za zdravstvo i socijalnu politiku pokrenuti saslušanje odgovornih za ovu bruku i tražiti vašu odgovornost“, poručio je Dobričanin.

On je pozvao članove NKT-a da, koliko sutra, podnesu ostavke jer nisu imali hrabrosti da se obrate javnosti i stave struku ispred „propale politike DPS-a“.

„Ministre zdravlja Kenane Hrapoviću, da li ćete se oglasiti i konačno reći da li naša najveća i najznačajnija ustanova služi za lečenje bolesnika ili kao politička igračka u rukama bivših politika. Ukoliko se ne oglasite, smatraću Vas jednim od odgovornih za ovo nepočinstvo! Da nije tragično, bilo bi komično”, zaključio je Dobričanin.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala