Nemački političar: Navaljnog otrovali protivnici „Severnog toka 2“, a ne Putin

© REUTERS / FABRIZIO BENSCHPripadnici nemačke policije obezbeđuju bolnicu u Berlinu u kojoj se nalazi ruski bloger Aleksej Navaljni
Pripadnici nemačke policije obezbeđuju bolnicu u Berlinu u kojoj se nalazi ruski bloger Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Pratite nas
Član nemačke Leve partije Gregor Grizi je upozorio da su optužbe na račun Kremlja i predsednika Rusije Vladimira Putina o trovanju Navaljnog ishitrene, saopštio je nemački list „Velt“. Prema njegovim rečima, „apsurdno“ je da iza toga stoji predsednik Rusije.

On smatra da je za to mogao da bude kriv „pojedinac iz obaveštajne službe koji je izgubio pamet“ ili, što je možda bliže istini, protivnik „Severnog toka 2“, smatra nemački političar.

Posle informacija, da je ruski bloger Aleksej Navaljni otrovan, mnogi nemački političari su oštro kritikovali Moskvu, piše „Velt“. Gregor Gizi upozorava da su optužbe na račun Kremlja i Vladimira Putina ishitrene.

„Mi ne znamo ko ga je otrovao. Svi se vode time da je kriva vlada. Ali to je mogao da bude neki pojedinac iz obaveštajne službe, koji je izgubio pamet. Može biti i neko ko je protiv gasovoda do Nemačke. Ili unajmljeni protivnik koji je znao, ako se takva smrt lažira, za koju će kasnije biti kriva vlada, to će dovesti do pogoršanja odnosa“, rekao je Gizi.

Prema njegovom mišljenju, verzija da iza toga stoji Putin je „apsurdna“. „Kakav on može da ima interes? On zna da će to pokvariti odnose sa Zapadom. Putin bi morao da bude glup da bi to uradio, zato ja ne verujem da je to istina“.

Ruski bloger i lider opozicije Aleksej Navaljni - Sputnik Srbija
Nemačka narednih dana očekuje od Rusije akcije u slučaju Navaljnog

Političar smatra da je verzija o protivniku „Severnog toka 2“ bliža istini.

Apele njegovih kolega da se zaustavi izgradnja gasovoda on objašnjava ovako: „I političari imaju svoje sklonosti i nešto što im se ne dopada“. Napominje, da je stopiranje projekta upravo ono što želi predsednik SAD Donald Tramp.

Njegovo mišljenje dele i političari iz partije Alternativa za Nemačku. Član Berlinskog senata iz ove partije Gunar Lindeman je na svom fejsbuk profilu napisao o „odnosima i finansijskim vezama između Navaljnog, Soroša i klana Obama-Klinton“. On smatra da je trovanje Navaljnog „propaganda protiv ruske vlade“.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala