Moja Rusija: Sa Lazanskim u „vojnom Diznilendu“

© Sputnik / Olivera IkodinovićMeđunarodne vojne igre „Armija 2020“ – finale
Međunarodne vojne igre „Armija 2020“ – finale - Sputnik Srbija
Pratite nas
Uprkos pandemiji virusa korona koja je pretila da najveći sajam oružja i vojne tehnike u svetu – Forum „Armija 2020“ bude otkazan, to se na zadovoljstvo svih ljubitelja naoružanja i vojne opreme nije dogodilo, pa je forum održan uz poštovanje svih sanitarnih i epidemioloških mera.

Svake godine ovaj forum, koji se održava u Rusiji, okuplja sve veći broj izlagača, učesnika i posetilaca, a u ovogodišnjem forumu učestvovalo je oko 1.500 kompanija, koje su predstavile više od 28 hiljada eksponata, oružja, vojne i specijalne tehnike.

Ukupna površina statičke ekspozicije iznosila je 320 hiljada kvadratnih metara, što je za 60 hiljada kvadrata više nego prošle godine.

Predstavljeni su najnoviji modeli ruskog naoružanja, zaključeni su veliki ugovori ne samo između kompanija, već i između država.

Na forumu „Armija“ mogu se izbliza videti tenkovi, najsavremeniji vojni roboti, protivvazdušni i raketni sistemi, borbena vozila, avioni, helikopteri, ratni brodovi i dronovi koje koristi ruska vojska, kao i perspektivni tipovi oružja i vojne tehnike koji će tek ući u naoružanje. Posebnu pažnju privlače „armate“, „panciri“, „bukovi“, „kalašnjikovi“, bespilotne letelice, ali i ostalo rusko naoružanje.

Spisak novina je dugačak – od smart oružja do raketnih sistema, pa je sedam dana trajanja foruma prekratko vreme da se sve vidi i obiđe.

Šta je na ambasadora Srbije u Moskvi Miroslava Lazanskog ostavilo najjači utisak, saznajte u novoj epizodi „Moje Rusije“.

Novinarka Sputnjika Olivera Ikodinović u video-blogu „Moja Rusija“ vodi vas svake druge nedelje na vama poznata, ali i skrivena mesta Moskve i Rusije. Zavirite sa nama u različite kutke Rusije i njene prestonice, upoznajte njihove lepote i tradiciju i osetite duh zemlje i dušu Rusa.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala