Hoti uporan: U Briselu o konačnom sporazumu i međusobnom priznanju

© AP Photo / Visar KryeziuAvdulah Hoti
Avdulah Hoti - Sputnik Srbija
Pratite nas
Premijer privremenih prištinskih institucija Avdulah Hoti nastavlja da insistira na konačnom sporazumu i međusobnom priznanju Srbije i tzv. Kosova i navodi da će se o tome razgovarati u nastavku dijaloga u Briselu, planiranom za sutra.

„Na osnovu obaveza koje smo preuzeli na samitu u Parizu 10. jula 2020. godine, kao i podrške koju smo dobili od predsednika Makrona i kancelarke Merkel, u ponedeljak se u Briselu sastajemo sa srpskom stranom radi dijaloga o konačnom sporazumu o međusobnom priznavanju i normalizaciji odnosa između Kosova i Srbije“, napisao je na Fejsbuku Hoti.

On je ponovio da neće biti posrednih, ni delimičnih, parcijalnih sporazuma.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se ranije danas u Briselu sa specijalnim izaslanikom EU za dijalog Beograda i Prištine Miroslavom Lajčakom i zamenikom pomoćnika državnog sekretara SAD i specijalnim predstavnikom za Zapadni Balkan Metjuom Palmerom.

Tim sastankom predsednik Vučić započeo je dvodnevnu radnu posetu Briselu, gde je stigao direktno iz Vašingtona.

Sutra od 11 časova Vučić će predvoditi delegaciju Srbije u razgovorima o normalizaciji odnosa Beograda i Prištine koja se održava na visokom političkom nivou uz posredstvo šefa diplomatije EU Žosepa Borelja i Lajčka.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala