Grenel i Klintonov blizak saradnik u klinču zbog Beograda i Prištine

© AP Photo / Visar KryeziuRičard Grenel
Ričard Grenel - Sputnik Srbija
Pratite nas
Američki specijalni izaslanik za dijalog Beograda i Prištine Ričard Grenel naglasio je da će za administraciju predsednika SAD Donalda Trampa Srbija i Kosovo nastaviti da budu prioritet. On je to rekao u raspravi sa Džoom Lokhartom, bliskim saradnikom bivšeg predsednika SAD Bila Klintona, sa kojim se sukobio na Tviteru zbog Beograda i Prištine.

Grenel je na svom Tviter profilu time odgovorio na tvit portparola Bele kuće u vreme Bila Klintona Džoa Lokharta, koji je napisao da je to što „nema tekstova u američkim medijima o potpisivanju sporazuma između Beograda i Prištine u Vašingtonu“ zato “što ste vi to pogrešno predstavili i niko vam ne veruje”, prenosi Tanjug.

On je naveo da Lokhart ne želi da se te dve strane dogovore, već da se, kako kaže „sukobi nastave“.

​Grenel je rekao je da je Lokhart besan na to što su se Beograd i Priština složili da normalizuju ekonomsku saradnju i prebacio mu to što ih je Vašington tako dugo ignorisao.

„Portparol Bele kuće za vreme Klintona je besan što su Kosovo i Srbija postigle dogovor o normalizaciji ekonomskih odnosa. On jasno želi da se konflikti nastave. Zašto je Vašington njih ignorisao tako dugo? Za Trampovu administraciju Srbija i Kosovo će nastaviti da budu prioritet“, napisao je Grenel Lokhartu.

Pročitajte još:

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala