Bačen biber-sprej na protestima u Minsku, demonstranti rasterani /video, foto/

© Sputnik / Viktor TolochkoDemonstracije u Minsku
Demonstracije u Minsku - Sputnik Srbija
Pratite nas
Nepoznata supstanca (moguće biber-sprej) bačena je na demonstrante koji su se okupili ispred kordona policije koji se nalazi kod rezidencije predsednika Belorusije u Minsku. Uskoro zatim, policija je rasterala okupljene.

U centru Minska se okupio veliki broj ljudi, nezadovoljnih rezultatima predsedničkih izbora u Belorusiji. Prvo kuda je kolona krenula bila je Avenija pobednika, odakle su se uputili ka rezidenciji predsednika Belorusije. Tu ih je sačekao kordon policije i oklopna vozila. Ipak, većina se već oko 16.00 po lokalnom vremena povukla sa protesta, zbog kiše.

Međutim, ispred rezidencije je ostalo nekoliko hiljada ljudi. Kada su demonstranti počeli da se približavaju kordonu i pišu po štitovima policajaca, u vazduhu se, iz pravca demonstranata, osetio miris nepoznate supstance.

Kako javlja dopisnik Sputnjika sa lica mesta, od te supstance demonstrantima su počele da idu suze. Nakon toga, deo ljudi se udaljio u pravcu Avenije pobednika. Uskoro zatim, policija je rasterala i ostale koji su bili ostali.

© Sputnik / Viktor TolochkoKordon policije na protestima u Minsku
Bačen biber-sprej na protestima u Minsku, demonstranti rasterani /video, foto/ - Sputnik Srbija
Kordon policije na protestima u Minsku

Policija je saopštila da je na protestima danas uhapšeno više od 100 osoba.

Pročitajte još:

 

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala