Učešće manjina u novoj vladi je ključ pomirenja: Bečić o podršci Bošnjačke stranke

© FB/ Aleksa BecicAleksa Bečić
Aleksa Bečić - Sputnik Srbija
Pratite nas
„Učešće Bošnjačke stranke, albanskih stranaka i svih drugih manjinskih partija u vlasti jeste ključ pomirenja, međureligijskog i međunacionalnih poverenja“, poručio je lider koalicije „Mir je naša nacija“ Aleksa Bečić.

On se u ime Demokratske Crne Gore zahvalio Bošnjačkoj partiji „na potvrdi naših partnerskih i prijateljskih odnosa koje smo gajili od osnivanja Demokrata“.

Bošnjačka stranka ranije danas je ocijenila da Demokratska Crna Gora treba da bude okosnica nove vlasti, te da im izborni rezultat za to daje legitimitet.

„Demokrate sa Bošnjačkom strankom imaju veoma dobru komunikaciju i visok stepen saradnje kako u Crnoj Gori, tako i na međunarodnom planu, u okviru EPP-a. U skladu sa tim, izražavamo zadovoljstvo što će se ta saradnja nastaviti i dalje snažno produbljivati. Demokrate, kao partija sa snažnom proevropskom i prozapadnom orijentacijom, smatraju da nema vlasti i nema stabilne vlade u Crnoj Gori bez učešća manjinskih partija. Više puta smo jasno istakli da ovakav princip treba da postane pravilo u Crnoj Gori. Verujem i radujem se ako bi i albanske partije izrazili spremnost da zajedno gradimo evropski put Crne Gore i svih njenih građana, jačanjem, a ne promenom spoljnopolitičkih prioriteta i evropske orijentacije Crne Gore“, naveo je Bečić.

On je poručio da je pomirenje u Crnoj Gori „bilo i osnovno opredeljenje koalicije ’Mir je naša nacija‘ jer Crna Gora može biti jaka, napredna i evropska samo ako je pomirena, a može biti pomirena samo ako u u svim vladama Crne Gore učestvuju i manjinske partije“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala