Srbija domaćin vojnih igara sledeće godine: Sastanak Vulina i Šojgua u Moskvi

© Foto : Ministarstvo odbrane RSSastanak ministara Vulina i Šojgua u Moskvi
Sastanak ministara Vulina i Šojgua u Moskvi - Sputnik Srbija
Pratite nas
Jedno od takmičenja Međunarodnih vojnih igara sledeće godine moglo bi da se održi u Srbiji, rekao je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu na sastanku sa srpskim kolegom Aleksandrom Vulinom, održanom na marginama Vojnih igara u vojnom parku „Patriot“ kraj Moskve.

Šojgu je konstatovao da su rezultati pripadnika Vojske Srbije na Međunarodnim vojnim igrama svake godine sve bolji.

„Znamo da ste odlučili da sledeće godine organizujete jedno od takmičenja u vašoj zemlji. Rado ćemo podržati i učestvovati u tome“, rekao je Šojgu.

On je istakao da sastanci sa ministrom odbrane Srbije na marginama Igara i foruma „Armija“ već postaju tradicionalni i da su važni, neophodni i korisni za obe države.

„Zahvalni smo vam što ste u situaciji kada pandemija besni po celom svetu našli mogućnost ne samo da učestvujete u današnjem događaju, već i što je najvažnije zajedno smo proslavili 75. godišnjicu pobede u Drugom svetskom ratu i vaš kontigent, koji je učestvovao u Paradi pobede na Crvenom trgu, još jednom je pokazao celom svetu da smo, kao i pre, zajedno. Kao i ranije, spremni smo da se odupremo iskrivljavanju istorije i proslavimo svoju pobedu. Ovo je važno za nas“, naglasio je Šojgu.

© Foto : Ministarstvo odbrane RSSastanak ministara Vulina i Šojgua u Moskvi
Srbija domaćin vojnih igara sledeće godine: Sastanak Vulina i Šojgua u Moskvi - Sputnik Srbija
Sastanak ministara Vulina i Šojgua u Moskvi

Vulin je preneo ruskom ministru pozdrav predsednika Srbije Aleksandra Vučića i uverio šefa ruskog Ministarstva odbrane da je Srbija pouzdan i dosledan partner Ruske Federacije.

Podsetimo, svečanom ceremonijom, koja je u toku, večeras se završavaju 6. Međunarodne vojne igre, na kojima su učestvovale vojske iz 32 zemlje, uključujući i Vojsku Srbije, koja se takmičila u tri discipline: „Tenkovski biatlon“, „Vojni reli“ i „Snajperska granica“. Prve dve su održane na teritoriji Rusije, a treća u Belorusiji.

Sputnjik je još prošle nedelje ekskluzivno objavio ono što je večeras potvrdio ministar Šojgu da će Srbija iduće godine biti jedna od zemalja-domaćina Međunarodnih vojnih igara, ali je još nije poznato u kojoj konkretno vojnoj disciplini.

Prve Međunarodne vojne igre organizovane su 2015. godine na inicijativu ruskog ministra odbrane Sergeja Šojgua i spadaju među najveća i najbolje organizovana vojno-sportska takmičenja na svetu. Prve godine su održane u Rusiji, a nakon toga, na predlog Šojgua, i druge zemlje su počele da se priključuju i organizuju deo takmičenja na svojoj teritoriji. Ove godine Igre su održane u pet zemalja - Rusiji, Azerbejdžanu, Jermeniji, Belorusiji i Uzbekistanu, što je nešto manji broj zemalja-domaćina nego inače zbog pandemije virusa korona.

Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala